Nieuws

 • Gaan we in de toekomst minder schade rijden?

  Gaan we in de toekomst minder schade rijden?

  Geplaatst op 20 juni 2019
  Door ontwikkelingen van rijhulpsystemen kunnen we de kans op ongevallen steeds meer voorkomen. In deze blog vertellen wij meer over de rijhulpsystemen en hoe deze schade kunnen voorkomen.
 • Een raar luchtje in de auto, wat moet ik doen?

  Een raar luchtje in de auto, wat moet ik doen?

  Geplaatst op 12 juni 2019
  Soms komt het wel eens voor dat je een rare geur ruikt in de auto. Van een stroop geur tot aan een muffe lucht van de airo. Maar weet jij eigenlijk wat je moet doen als je zo’n raar luchtje ruikt? Of wat is er aan de hand is? In dit artikel geven wij een eenvoudig overzicht van verschillende geuren in de auto.
 • 10 tips om langer van je auto te genieten

  10 tips om langer van je auto te genieten

  Geplaatst op 7 juni 2019
  Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw auto kunnen genieten, zonder dat hier teveel kosten bij komen kijken. In dit artikel vertellen wij meer over hoe jij zolang mogelijk van je auto kunt genieten en wat je juist niet moet doen. Lees meer voor 10 tips om de levensduur van jouw auto te verlengen.
 • Autoschade door slechtwegdek

  Autoschade door slechtwegdek

  Geplaatst op 27 mei 2019
  Je hebt autoschade gekregen door slecht wegdek. Je zou denken dat je hier niks aan kan doen, maar toch zit je wel met de schade. Maar wist jij dat het mogelijk is op schade op de wegbeheerder te verhalen? Wij vertellen er meer over in dit artikel.
 • Autoschade door fietsers

  Autoschade door fietsers

  Geplaatst op 22 mei 2019
  Fietsers en voetgangers worden beschouwd als ‘zwakkere’ verkeersdeelnemers. Daarom ben je als automobilist in de meeste gevallen aansprakelijk, mocht er wat gebeuren. Voor autoschade zijn hier speciale regelingen voor. Lees er alles over in dit artikel.
 • Wat weet jij over de accu van jouw auto?

  Wat weet jij over de accu van jouw auto?

  Geplaatst op 17 mei 2019
  Oke het is duidelijk, iedere auto heeft een accu en als je accu leeg is start de auto niet. Maar weet jij wat waarvoor je accu nog meer dient? En waarom die leeg gaat? In dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten over de accu van jouw auto.
 • Bespaar geld bij lakschade

  Bespaar geld bij lakschade

  Geplaatst op 13 mei 2019
  Een van onze diensten is spotrepair. Een dienst die niet bekend is bij iedereen en zal wat vraagtekens oproepen. In dit artikel vertellen wij graag meer over onze dienst en waarom dit jou geld kan besparen.
 • Waarom het controleren van je verlichting belangrijk is

  Waarom het controleren van je verlichting belangrijk is

  Geplaatst op 8 mei 2019
  Je auto controleren hoeft niet perse bij de garage, veel aan jouw auto kan je zelf controleren. In eerdere artikelen hebben wij het onder andere gehad over het controleren van de bandenspanning en de koelvloeistof. In dit artikel vertellen wij meer over het controleren van je verlichting.
 • Auto lakschade herstellen

  Auto lakschade herstellen

  Geplaatst op 29 april 2019
  Auto lakschade is vervelend en kan iedereen overkomen. Gelukkig kennen we tegenwoordig meerdere technieken om de lakschade te herstellen. Vandaag vertellen wij meer over lakschade en welke technieken er zijn.
 • Wat te doen bij autodiefstal?

  Wat te doen bij autodiefstal?

  Geplaatst op 24 april 2019
  Je komt terug bij je auto en je ziet dat je slachtoffer bent van autodiefstal.. sterker nog, je hele auto is weg! Autodiefstal kan je zelf natuurlijk niks aan doen maar wat krijg je vergoed? En weet jij wat je nu moet doen? In dit artikel vertellen wij meer over autodiefstal.
 • Wat te doen bij schade door een ander?

  Wat te doen bij schade door een ander?

  Geplaatst op 15 april 2019
  Autoschade is natuurlijk nooit fijn en al helemaal niet als het veroorzaakt is door een ander. Maar weet jij wat je moet doen bij schade veroorzaakt door een ander? In dit artikel vertellen wij meer over autoschade door een ander.
 • Koelvloeistof controleren

  Koelvloeistof controleren

  Geplaatst op 10 april 2019
  In twee vorige artikelen hebben wij het gehad over het controleren van de bandenspanning en de oliepeil. Ook is het belangrijk om af en toe je koelvloeistof te controleren. Vandaag gaan we vertellen hoe je dit moet doen en waarom.
 • Hoe moet ik de bandenspanning controleren?

  Hoe moet ik de bandenspanning controleren?

  Geplaatst op 5 april 2019
  Banden zijn een van de belangrijkste onderdelen van de auto. Daarom is het van belang om te zorgen dat de banden optimaal presteren. De juiste bandenspanning mag dan ook zeker niet ontbreken. In dit artikel vertellen wij meer over de bandenspanning van je auto.
 • Hoe controleer ik mijn oliepeil?

  Hoe controleer ik mijn oliepeil?

  Geplaatst op 1 april 2019
  Het is belangrijk om af en toe even de oliepeil van jouw auto te controleren. Het klinkt als een kleine moeite en dat is het eigenlijk ook. Belangrijk is het om te weten hoe je dit doet en waarom.
 • Wat kan ik doen tegen roestvlekken op mijn auto?

  Wat kan ik doen tegen roestvlekken op mijn auto?

  Geplaatst op 26 maart 2019
  Een lelijke bruine vlek op je auto, juist een roestplek. Het ziet er niet uit en moet zo snel mogelijk van je auto af. Wat moet ik doen? En hoe voorkom ik dat het erger wordt?
  In dit artikel vertellen wij meer over roestvlekken op je auto.
 • Wat te doen bij een lekke band?

  Wat te doen bij een lekke band?

  Geplaatst op 22 maart 2019
  Een lekke band zie je niet aankomen maar kan op een erg ongelukkig moment komen. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen bij een lekke band. Maar ook goed om te weten wat je vooral niet moet doen bij een lekke band. In dit artikel vertellen we wat te doen bij een lekke band.
 • De meest bizarre verkeersboetes ter wereld

  De meest bizarre verkeersboetes ter wereld

  Geplaatst op 18 maart 2019
  Over het algemeen kennen we in Nederland vrijwel normale verkeersboetes. In het buitenland is dit echter een heel andere verhaal. Verboden te vloeken in je auto? Een boete omdat je auto te vies is? Dit en nog veel meer in ons artikel over de meest bizarre verkeersboetes.
 • Wanneer mogen mijn winterbanden er weer af?

  Wanneer mogen mijn winterbanden er weer af?

  Geplaatst op 13 maart 2019
  Wel of geen winterbanden? En wanneer mogen mijn winterbanden er weer af? Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht maar wordt toch sterk aangeraden. Lees er alles over in dit artikel.
 • Wat moet ik verplicht in mijn auto hebben?

  Wat moet ik verplicht in mijn auto hebben?

  Geplaatst op 8 maart 2019
  Het is duidelijk dat je de autopapieren en je rijbewijs in ieder geval bij je moet hebben. Maar hoe zit het met bepaalde veiligheidsartikelen? Moet ik deze verplicht in mijn auto hebben of heb ik hier een vrije keuze in? Lees er meer over in dit artikel.
 • Bob houdt de nul, toch?

  Bob houdt de nul, toch?

  Geplaatst op 6 maart 2019
  Alcohol en het verkeer blijven een slechte combinatie. Steeds meer autoschade wordt veroorzaakt door het rijden onder invloed van alcohol. Het blijft niet alleen bij autoschade maar levert regelmatig heftige letsel of erger op. Iedereen kent Bob, de gene die geen alcohol drinkt en ervoor zorgt dat iedereen veilig thuis kan komen.
 • Veilig autorijden: Hoe voorkom je ongelukken?

  Veilig autorijden: Hoe voorkom je ongelukken?

  Geplaatst op 1 maart 2019
  “Het gebeurt mij toch niet”: denken veel mobilisten voor ze de auto instappen. Veilig autorijden wordt nog steeds te vaak onderschat. Dagelijks wordt rijdend Nederland weer geconfronteerd met ongelukken op de weg. Er gebeuren dagelijks maar liefst meer dan 60 ernstige verkeersgewonden in Nederland.
 • Top 5 meest voorkomende autoschades

  Top 5 meest voorkomende autoschades

  Geplaatst op 25 februari 2019
  Het liefst hebben we natuurlijk geen schade aan onze auto. Toch overkomt het iedereen wel eens en is het, helaas, niet altijd te voorkomen. Welk soort autoschade komt bij u het vaakst voor? In dit artikel een top 5 van de meest voorkomende autoschades in Nederland.
 • Autoschade door appen achter het stuur

  Autoschade door appen achter het stuur

  Geplaatst op 19 februari 2019
  Het lijkt zo simpel. Gewoon niet appen en uw telefoon op stil zetten tijdens het autorijden. Maar ondanks deze goede voornemens is de verleiding vaak heel groot om toch nog snel even op uw telefoon te kijken. Met een reële kans op schade of letsel tot gevolg. Voorkom autoschade of erger en neem de in dit artikel voorzorgsmaatregelen.
 • Vrouwen een gevaar op de weg? Of zijn het toch de mannen?

  Vrouwen een gevaar op de weg? Of zijn het toch de mannen?

  Geplaatst op 15 februari 2019
  Een eeuwige discussie; wie zijn het grootste gevaar op de weg? Volgens vele mannen is het duidelijk, vrouwen achter het stuur zijn gevaarlijker. Vrouwen zijn het hier echter niet mee eens en vinden dat mannen vaak asocialer en roekeloos rijden. Om een einde te maken aan deze discussie hieronder een artikel over vrouwen en mannen achter het stuur.
 • Wat te doen bij autoschade?

  Wat te doen bij autoschade?

  Geplaatst op 8 februari 2019
  Autoschade is natuurlijk nooit fijn en komt nooit gelegen. Maar wat moet u doen als u toch autoschade oploopt? In dit artikel een handig overzicht van wat u het beste kunt doen in geval van schade aan uw auto.
 • 5 redenen voor het afnemen van autoschade

  5 redenen voor het afnemen van autoschade

  Geplaatst op 23 januari 2019
  In het vorige artikel hebben we het gehad over 5 redenen van het toenemen van autoschade. In dit artikel gaan we het hebben over de redenen van het afnemen van autoschade. Maar wat is het nou? Neemt het aantal autoschade ’s nou toe of neemt het af?
 • 5 redenen voor het toenemen van autoschade

  5 redenen voor het toenemen van autoschade

  Geplaatst op 8 januari 2019
  Uit recente cijfers van het CED blijkt dat het aantal aanrijdingen is toegenomen en het daarbij horende schadebedrag hoger is geworden. Maar hoe komt dit? Want we hebben toch steeds betere en veiligere auto’s?
 • 5 tips tegen beslagen ruiten in de auto.

  5 tips tegen beslagen ruiten in de auto.

  Geplaatst op 14 december 2018
  U kent het wel. Dat moment wanneer u in de auto stapt en de motor start en de ramen onmiddelijk beslaan. Wanneer u de ergste aanslag wegveegt denkt u wel te kunnen vertrekken, maar toch blijft u de ruit schoonvegen en slecht zicht houden.
 • Mannen asocialer achter het stuur dan vrouwen

  Mannen asocialer achter het stuur dan vrouwen

  Geplaatst op 2 november 2018
  Ze maken vaker ruzie met andere weggebruikers en rijden vaker met een slok teveel op.
 • Auto's met rijhulpsystemen hebben grotere kans op schade

  Auto's met rijhulpsystemen hebben grotere kans op schade

  Geplaatst op 26 oktober 2018
  Auto's met rijhulpsystemen hebben vaker schade dan auto's zonder. Ook is de schadelast bij deze auto's een stuk hoger.
 • Files worden de komende vijf jaar nog veel langer

  Files worden de komende vijf jaar nog veel langer

  Geplaatst op 18 oktober 2018
  Automobilisten zullen de komende vijf jaar naar verwachting fors langer in de file staan, staat in een dinsdag gepubliceerd rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).
 • Ik heb verkeerd getankt, wat nu?

  Ik heb verkeerd getankt, wat nu?

  Het kan iedereen overkomen maar handig is het zeker niet.. namelijk de verkeerde brandstof in je auto. Het kan natuurlijk voorkomen dat je per ongeluk verkeerd getankt hebt, maar wat nu? In dit artikel vertellen wij wat jij moet doen als je de verkeerde brandstof getankt hebt.