Nieuws

 • Wat te doen bij een lekke band?

  Wat te doen bij een lekke band?

  Geplaatst op 22 maart 2019
  Een lekke band zie je niet aankomen maar kan op een erg ongelukkig moment komen. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen bij een lekke band. Maar ook goed om te weten wat je vooral niet moet doen bij een lekke band. In dit artikel vertellen we wat te doen bij een lekke band.
 • De meest bizarre verkeersboetes ter wereld

  De meest bizarre verkeersboetes ter wereld

  Geplaatst op 18 maart 2019
  Over het algemeen kennen we in Nederland vrijwel normale verkeersboetes. In het buitenland is dit echter een heel andere verhaal. Verboden te vloeken in je auto? Een boete omdat je auto te vies is? Dit en nog veel meer in ons artikel over de meest bizarre verkeersboetes.
 • Wanneer mogen mijn winterbanden er weer af?

  Wanneer mogen mijn winterbanden er weer af?

  Geplaatst op 13 maart 2019
  Wel of geen winterbanden? En wanneer mogen mijn winterbanden er weer af? Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht maar wordt toch sterk aangeraden. Lees er alles over in dit artikel.
 • Wat moet ik verplicht in mijn auto hebben?

  Wat moet ik verplicht in mijn auto hebben?

  Geplaatst op 8 maart 2019
  Het is duidelijk dat je de autopapieren en je rijbewijs in ieder geval bij je moet hebben. Maar hoe zit het met bepaalde veiligheidsartikelen? Moet ik deze verplicht in mijn auto hebben of heb ik hier een vrije keuze in? Lees er meer over in dit artikel.
 • Bob houdt de nul, toch?

  Bob houdt de nul, toch?

  Geplaatst op 6 maart 2019
  Alcohol en het verkeer blijven een slechte combinatie. Steeds meer autoschade wordt veroorzaakt door het rijden onder invloed van alcohol. Het blijft niet alleen bij autoschade maar levert regelmatig heftige letsel of erger op. Iedereen kent Bob, de gene die geen alcohol drinkt en ervoor zorgt dat iedereen veilig thuis kan komen.
 • Veilig autorijden: Hoe voorkom je ongelukken?

  Veilig autorijden: Hoe voorkom je ongelukken?

  Geplaatst op 1 maart 2019
  “Het gebeurt mij toch niet”: denken veel mobilisten voor ze de auto instappen. Veilig autorijden wordt nog steeds te vaak onderschat. Dagelijks wordt rijdend Nederland weer geconfronteerd met ongelukken op de weg. Er gebeuren dagelijks maar liefst meer dan 60 ernstige verkeersgewonden in Nederland.
 • Top 5 meest voorkomende autoschades

  Top 5 meest voorkomende autoschades

  Geplaatst op 25 februari 2019
  Het liefst hebben we natuurlijk geen schade aan onze auto. Toch overkomt het iedereen wel eens en is het, helaas, niet altijd te voorkomen. Welk soort autoschade komt bij u het vaakst voor? In dit artikel een top 5 van de meest voorkomende autoschades in Nederland.
 • Autoschade door appen achter het stuur

  Autoschade door appen achter het stuur

  Geplaatst op 19 februari 2019
  Het lijkt zo simpel. Gewoon niet appen en uw telefoon op stil zetten tijdens het autorijden. Maar ondanks deze goede voornemens is de verleiding vaak heel groot om toch nog snel even op uw telefoon te kijken. Met een reële kans op schade of letsel tot gevolg. Voorkom autoschade of erger en neem de in dit artikel voorzorgsmaatregelen.
 • Vrouwen een gevaar op de weg? Of zijn het toch de mannen?

  Vrouwen een gevaar op de weg? Of zijn het toch de mannen?

  Geplaatst op 15 februari 2019
  Een eeuwige discussie; wie zijn het grootste gevaar op de weg? Volgens vele mannen is het duidelijk, vrouwen achter het stuur zijn gevaarlijker. Vrouwen zijn het hier echter niet mee eens en vinden dat mannen vaak asocialer en roekeloos rijden. Om een einde te maken aan deze discussie hieronder een artikel over vrouwen en mannen achter het stuur.
 • Wat te doen bij autoschade?

  Wat te doen bij autoschade?

  Geplaatst op 8 februari 2019
  Autoschade is natuurlijk nooit fijn en komt nooit gelegen. Maar wat moet u doen als u toch autoschade oploopt? In dit artikel een handig overzicht van wat u het beste kunt doen in geval van schade aan uw auto.
 • 5 redenen voor het afnemen van autoschade

  5 redenen voor het afnemen van autoschade

  Geplaatst op 23 januari 2019
  In het vorige artikel hebben we het gehad over 5 redenen van het toenemen van autoschade. In dit artikel gaan we het hebben over de redenen van het afnemen van autoschade. Maar wat is het nou? Neemt het aantal autoschade ’s nou toe of neemt het af?
 • 5 redenen voor het toenemen van autoschade

  5 redenen voor het toenemen van autoschade

  Geplaatst op 8 januari 2019
  Uit recente cijfers van het CED blijkt dat het aantal aanrijdingen is toegenomen en het daarbij horende schadebedrag hoger is geworden. Maar hoe komt dit? Want we hebben toch steeds betere en veiligere auto’s?
 • Hoe overleef je de files op weg naar de wintersportbestemming?

  Hoe overleef je de files op weg naar de wintersportbestemming?

  Geplaatst op 19 december 2018
  Er vertrekken deze week weer vele mensen richting de sneeuw. Zoals elk jaar waarschuwt de ANWB weer voor lange files in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. De enige optie lijkt om de files maar geduldig te ondergaan. Om het leed toch wat te verzachten geven we je vijf tips om de files door te komen.
 • 5 tips tegen beslagen ruiten in de auto.

  5 tips tegen beslagen ruiten in de auto.

  Geplaatst op 14 december 2018
  U kent het wel. Dat moment wanneer u in de auto stapt en de motor start en de ramen onmiddelijk beslaan. Wanneer u de ergste aanslag wegveegt denkt u wel te kunnen vertrekken, maar toch blijft u de ruit schoonvegen en slecht zicht houden.
 • Mannen asocialer achter het stuur dan vrouwen

  Mannen asocialer achter het stuur dan vrouwen

  Geplaatst op 2 november 2018
  Ze maken vaker ruzie met andere weggebruikers en rijden vaker met een slok teveel op.
 • Auto's met rijhulpsystemen hebben grotere kans op schade

  Auto's met rijhulpsystemen hebben grotere kans op schade

  Geplaatst op 26 oktober 2018
  Auto's met rijhulpsystemen hebben vaker schade dan auto's zonder. Ook is de schadelast bij deze auto's een stuk hoger.
 • Files worden de komende vijf jaar nog veel langer

  Files worden de komende vijf jaar nog veel langer

  Geplaatst op 18 oktober 2018
  Automobilisten zullen de komende vijf jaar naar verwachting fors langer in de file staan, staat in een dinsdag gepubliceerd rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).