5 tips tegen beslagen ruiten in de auto.
Geplaatst op 14 december 2018

U kent het wel. Dat moment wanneer u in de auto stapt en de motor start en de ramen onmiddelijk beslaan. Wanneer u de ergste aanslag wegveegt denkt u wel te kunnen vertrekken, maar toch blijft u de ruit schoonvegen en slecht zicht houden.

U heeft het ongetwijfeld wel eens meegemaakt. Dat moment wanneer u geirriteerd naar uw beslagen voorruit kijkt en beseft dat u hier helemaal geen tijd voor heeft. Toch is het nooit verstandig om met condens op de ruiten te gaan rijden. U loopt hier een groot risico op het missen van een deelnemer aan het verkeer. Om zo snel mogelijk van de beslagen ruiten af te zijn hebben we hier wat praktische tips voor u:

1. Schoonmaken is van groot belang

maak de binnenkant en de buitenkant van de ruit geregeld schoon. Met een schone ruit heeft u minder snel last van condensvorming. 

2. Verwijder de bladeren

Maak de ruimte onder de voorruit regelmatig schoon. In deze ruimte zullen vaak bladeren en ander vuil liggen wat de luchttoevoer naar de auto belemmert. Door een slechte luchttoevoer kan het vocht niet makkelijk verdwijnen. 

3. Kattengrit

Vul een pantysokje of een stuk van een gewone panty met kattengrit en plaats deze in de auto. Niet iedereen heeft natuurlijk een kat dus u kunt ook een vochtvreter aanschaffen en deze in de auto plaatsen. Beide manieren helpen u bij een vochte auto. 

4. Wrijven

Zorg dat u te allen tijden een spons of zeem in de auto heeft liggen om de ruit droog te kunnen wrijven. 

5. Airconditioning

Zet de airconditioning aan om de condens snel te laten verdwijnen. Indien u geen airco heeft kunt u ook de verwarming op een hoge stand zetten en richten op de voorruit. 

Veel succes met de beslagen voorruiten deze winter!Bron: http://absoluut.tv