Auto lakschade herstellen
Geplaatst op 29 april 2019

Auto lakschade herstellen

Auto lakschade is vervelend en kan iedereen overkomen. Gelukkig kennen we tegenwoordig meerdere technieken om de lakschade te herstellen. Vandaag vertellen wij meer over lakschade en welke technieken er zijn.


De meeste bekende optie

De meeste bekende optie is natuurlijk het overspuiten van het beschadigde gedeelte. Dit deel wordt in het geheel overgespoten met dezelfde kleurcode als de rest van de auto, zodat het beschadigde deel exact dezelfde kleur heeft als de rest van de auto. In sommige gevallen wordt er dan ook voor gekozen om de gehele auto over te laten spuiten.


Auto lakschade schuurpolijsten

Schuurpolijsten, zoals de naam eigenlijk al zegt is het eerst schuren van de lakschade en daarna het geschuurde gedeelte te polijsten. Het speciale polijstmiddel zorgt ervoor dat de lak gaat vloeien, waardoor de lakschade na de behandeling minder of niet meer zichtbaar is. Deze optie is mogelijk wanneer er sprake is van ondiepe krassen.


De lakschade plaatselijk laten herstellen

Met een speciale techniek, genaamd spotrepair is het mogelijk om auto lakschade plaatselijk te herstellen. Dit is uiteraard veel goedkoper dan wanneer het gehele deel opnieuwe overgespoten moet worden. Ook is spotrepair een stuk goedkoper en kan het, afhankelijk van de schade, binnen een half uur gedaan zijn.


Auto lakschade herstellen met SSR

Krassen in de lak van je auto kunnen ook hersteld worden zonder spuitwerk. Dit kan door middel van SSR, oftewel Sprayless Scratch Repair. Deze manier is vooral geschikt wanneer er sprake is van kleine, oppervlakkige krasjes. De lak wordt eerst aangemaakt op basis van de kleurcode van de auto en vervolgens aangebracht op de krassen. De overtollige lak wordt gepolijst voor een mooie afwerking.


Voor het herstellen van auto lakschade kun je altijd terecht bij Regio Autoschade. Neem contact met ons op of kom gerust bij ons langs.