Autoschade door appen achter het stuur
Geplaatst op 19 februari 2019

Autoschade door appen achter het stuur


Appt u wel eens tijdens het autorijden?

Pas op, want de kans op autoschade door appen tijdens het autorijden neemt hierdoor gevaarlijk toe. En in veel gevallen blijft het helaas niet bij autoschade. Steeds meer ongelukken worden veroorzaakt door het appen achter het stuur.


Voorkom autoschade door bellen en appen achter het stuur

Het lijkt zo simpel. Gewoon niet appen en uw telefoon op stil zetten tijdens het autorijden. Maar ondanks deze goede voornemens is de verleiding vaak heel groot om toch nog snel even op uw telefoon te kijken. Met een reële kans op schade of letsel tot gevolg. Voorkom autoschade of erger en neem onderstaande voorzorgsmaatregelen.


1. Zorg dat u handsfree kunt bellen

Tegenwoordig beschikken de meeste nieuwe auto’s over geavanceerde infotainmentsystemen. Oftewel u kunt uw telefoon met bluetooth verbinding koppelen aan uw auto. Op deze manier heeft u uw telefoon niet nodig en kunt u het systeem in de meeste gevallen met uw stem bedienen. Hierdoor kunt u veilig en ongestraft bellen in de auto.

Beschikt jouw auto niet over zo’n ingebouwd infotainmentsysteem? Dan is dit geen probleem. Tegenwoordig zijn er veel verschillende gadgets te koop waar u ook gemakkelijk handsfree mee kunt bellen.


2. Apps die het appen achter het stuur tegengaan

Om het autorijden veiliger te maken zijn er verschillende apps voor iPhone en Android toestellen die u gratis kunt downloaden. Deze apps zorgen ervoor dat u geen meldingen ontvangt en veilig kunt rijden zonder afgeleid te worden.

Er komen steeds meer apps online met nieuwere ontwikkelingen. Marktleiders als Apple en Google willen het appen achter het stuur tegengaan en komen met hun eigen software. Met deze nieuwste software kunt u niet alleen handsfree bellen maar ook muziek luisteren, berichten versturen en zelfs gebruik maken van WhatsApp en Skype. De bediening van deze apps is dan ook volledig spraakgestuurd.


3. Zet uw toestel op stil en laat u niet afleiden

Een van de eenvoudigste oplossingen maar waar veel te weinig gebruik van gemaakt. Maak met jezelf de afspraak dat uw telefoon op stil gaat wanneer u moet autorijden. Nog beter is om de telefoon helemaal uit te zetten tijdens het rijden. Laat desnoods uw telefoon in uw tas zitten.

Besef goed dat wanneer u een aanrijding veroorzaakt door appen achter het stuur, u een vergroot risico loopt dat de schade niet wordt vergoed door de verzekeraar.

Heeft u toch autoschade opgelopen door appen of vanwege een andere reden? Neem contact op met Regio Autoschade B.V. en vergeet niet het schadeformulier in te vullen.

 

Bron: https://meldschade.online/