Bespaar geld bij lakschade
Geplaatst op 13 mei 2019

Bespaar geld bij lakschade

Een van onze diensten is spotrepair. Een dienst die niet bekend is bij iedereen en zal wat vraagtekens oproepen. In dit artikel vertellen wij graag meer over onze dienst en waarom dit jou geld kan besparen.


Wat is spotrepair?

Spotrepair is een speciale techniek om lakschade te herstellen. Een techniek dat ervoor zorgt dat het mogelijk is om de auto lakschade plaatselijk te herstellen. Dus niet de gehele auto hoeft over gespoten te worden, maar alleen het beschadigde gedeelte. Uiteraard is dit veel goedkoper techniek dan wanneer dit wel moet.


Hoe werkt het?

Het is natuurlijk de bedoeling dat het beschadigde gedeelte dezelfde kleur krijgt als de rest van de auto. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor de juiste kleurcode zodat deze overeenkomt met het origineel. Verder zijn een goede hechting en de juiste glansgraad van belang voor het beste resultaat. Als deze onderdelen kloppen en overeenkomen wordt het beschadigde gedeelte overgespoten.


Voordelen van spotrepair

Naast het feit dat spotrepair goedkoper is, omdat er maar een gedeelte over gespoten wordt, scheelt het ook veel tijd. Doordat er maar in gedeelte overgespoten moet worden scheelt dit tijd. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de schade hoe lang de reparatie duurt.  


Wanneer kiezen voor spotrepair?

Het is afhankelijk van de grote van de schade of er gekozen kan worden voor spotrepair en het is niet mogelijk bij elk soort schade. Bij diepe deuken of grote schade is spotrepair geen goede optie. Spotrepair is een goede optie bij kleine lakschades, bumperschade, lakschade aan portieren, schaven en lichte deukjes.


Heb jij schade en wil je weten of wij spotrepair kunnen toepassen? Of wil je meer weten over onze dienst? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag.