Bob houdt de nul, toch?
Geplaatst op 6 maart 2019

Alcohol en het verkeer blijven een slechte combinatie. Steeds meer autoschade wordt veroorzaakt door het rijden onder invloed van alcohol. Het blijft niet alleen bij autoschade maar levert regelmatig heftige letsel of erger op. Iedereen kent Bob, de gene die geen alcohol drinkt en ervoor zorgt dat iedereen veilig thuis kan komen.

 

Afspreken wie de Bob is

Spreek vooraf met vrienden of familie af wie de Bob is. Zeg maar eens ‘nee’ tegen uw vrienden en familie als het gezellig is en iedereen een drankje neemt. Omdat het bij de sfeer hoort of omdat u niet zo flauw wilt doen wordt dit lastig. Spreek daarom vooraf af wie de Bob is en zorg dat de Bob niet de gelegenheid wordt gebracht.

 

Een bob drinkt helemaal niks

Een Bob drinkt dus helemaal niets. Want als u eenmaal begint, wordt het steeds lastiger om 'nee' te zeggen. Dat komt niet alleen door de gezellige sfeer op dat moment, maar ook door het effect dat alcohol heeft:

  • Elk glas alcohol geeft u zin in nóg meer alcohol.
  • U voelt u zelfverzekerder en onderschat de risico’s en gevaren van rijden onder invloed van alcohol.
  • U wordt impulsiever en losser. U zoekt de grenzen op van wat wel en niet mag.


Uit onderzoek blijkt dat een drankje al genoeg is, om u trek te geven in het volgende. En dat gebeurt razendsnel, omdat alcohol al in ongeveer 10 minuten uw hersenen bereikt.

Voor u het weet, zit u aan de wettelijke grens van wat u mag drinken. Of erger. Daarmee brengt u uzelf, uw passagiers én andere verkeersdeelnemers in gevaar. Daarnaast riskeert u ook nog eens een forse boete of zelfs verlies van uw rijbewijs. Een Bob heeft daarom dus 0% op.

Spreek dus voortaan af wie de Bob is zorg samen voor een geslaagde avond. Breng de Bob niet gelegenheid en zorg ervoor dat iedereen, samen, veilig thuis komt.


Bron: http://www.nederlandveilig.nl/bob/100procent-bob-0procent-op/