De meest bizarre verkeersboetes ter wereld
Geplaatst op 18 maart 2019

De meest bizarre verkeersboetes ter wereld

Over het algemeen kennen we in Nederland vrijwel normale verkeersboetes. In het buitenland is dit echter een heel andere verhaal. Verboden te vloeken in je auto? Een boete omdat je auto te vies is? Dit en nog veel meer in ons artikel over de meest bizarre verkeersboetes.


In de Verenigde Staten is het verboden om te vloeken in de auto. In de staat Maryland en Kansas krijg je een boete wanneer je met piepende banden rijdt, deze boete kost je 500 dollar. In Arkansas mag je niet toeteren op plekken waar ze in de avond na 9 uur frisdrank en sandwiches verkopen. En in Oklahoma bestaat zelfs een wet die het verbiedt om ‘seks te hebben’ met je auto.

Je auto wassen lijkt toch geen probleem? In Zwitserland is het verboden om op zondagochtend je auto te wassen. Dit is omdat het volgens de Zwitserse regering teveel lawaai maakt.

Rij je door een plas en maak je hierbij voetgangers of fietsers nat? Dan riskeer je in Groot-Brittannië een boete van 100 tot 5000 pond, plus drie strafpunten op je rijbewijs. Ook is het hier verboden om met een huisdier op schoot te rijden.

In Spanje en Thailand is het rijden met een ontbloot bovenlichaam verboden. Dit geldt ook voor de fiets of als je een tuk-tuk bestuurd.

Spanje kent nog meer bizarre boetes. Je kan beboet worden door het dragen van teenslippers, voor het uit het raam steken van een arm of ander lichaamsdeel en voor het wassen van je auto op de openbare weg. De meest vreemde is het verbod op iets dat je oren bedekt, of dat nou een hoed of een koptelefoon is.

In Moskou kan men een boete krijgen wanneer je auto te vies is. Wanneer is je auto te vies? Dat mag de politie in Moskou helemaal zelf weten. Vind een agent je auto te vies, dan mag die jou een boete uitschrijven.

In Zuid-Afrika zijn ze zuinig op de dieren. Stop je niet of houdt je geen rekening met dieren, dan loop je grote kans op een boete.

Iedereen kent het wel; zo hard mogelijk rijden op de snelweg in Duitsland. Maar kom je langs de snelweg stil te staan zonder brandstof? Dan krijg je een hoge bekeuring en soms zelfs een rijverbod.

In Denemarken moeten automobilisten verplicht de onderkant van hun auto controleren om te kijken of er geen kinderen onder liggen te slapen.

Ga je tanken in Australië? Zorg dan dat je je auto afsluit voordat je naar binnen gaat om te betalen. Doe je dit niet krijg je een boete van 476 dollar.  


Bron: https://www.ad.nl/