Dit zegt de kleur van je auto over jou
Geplaatst op 14 juni 2019

Dit zegt de kleur van je auto over jou

Bruine auto’s zijn de meest aangereden auto’s en rij je in een rode auto? Dan ben je ambitieus en vastbesloten. De kleur van jouw auto zegt meer over je dan je denkt.

In dit artikel vertellen wij maar over de kleur van jouw auto.


Wat zegt de kleur van jouw over over jou?

De kleur van je auto, zegt wat over jouw persoonlijkheid. Vaak neigen we naar een bepaalde kleur die iets interessants over ons zegt. Hieronder een overzicht.


Wit:

Je hebt smaak en bent elegant. Je houdt van perfectie maar streeft toch af en toe naar eenvoudig. Eerlijkheid staat bij jou voorop.


Zwart:

Kies je voor zwart? Dan ben je stijlvol en wil je wat mysterieus lijken. Zwart is tijdloos en straalt klasse en luxe uit.


Grijs:

Een stabiele kleur en je wilt niet opvallen. Je bent soms wat voorzichtig en kiest voor een gebalanceerd leven.


Blauw:

Je houdt van rust en stabiliteit. Verder ben je een vriendelijk, optimistisch en een oprecht persoon.


Rood:

Een ambitieus persoon en je bent vastbesloten om te krijgen wat je wilt in je leven. Verder houdt je van plezier maken en laat je mensen graag zien waar je voor staat.


Groen:

Het maakt je niks uit wat andere mensen van je vinden. Doordat de kleur van groen staat voor natuur, rijd je milieuvriendelijker.


Roze:

Een roze auto? Dan ben je een vrij open en emotioneel persoon. Je praat graag over je gevoelen en bent niet bang om je emotie te tonen.


Feiten en cijfers over autokleuren

Natuurlijk heb je grotendeels zelf in de hand hoe veilig je deel neemt aan het verkeer. Wel zijn er een aantal cijfers en feiten. Zo zijn bruine auto’s de meest aangereden auto’s en groene de minst aangereden auto, dit komt door de opvallende kleur.

  • In sommige gevallen betalen zwarte auto’s een hogere premie
  • Groene auto’s verliezen het snelst hun waarde. Namelijk met een daling van meer dan 13% per jaar in waarde.
  • Op donkere auto’s zijn krassen eerder zichtbaar. Kleuren als zwart, donkerblauw, donkerpaars en antraciet. Eigenlijk op alle stijlvolle autokleuren.
  • Lichtgrijs is de meest ideale kleur: daar zie je de krassen het minst op.


Natuurlijk zijn niet alle kleuren bij iedereen van toepassing. Maar dit zijn de meest gehoorde opvattingen.


Bron: https://absoluut.tv