Een raar luchtje in de auto, wat moet ik doen?
Geplaatst op 12 juni 2019

Een raar luchtje in de auto, wat moet ik doen?

Soms komt het wel eens voor dat je een rare geur ruikt in de auto. Van een stroop geur tot aan een muffe lucht van de airo. Maar weet jij eigenlijk wat je moet doen als je zo’n raar luchtje ruikt? Of wat is er aan de hand is? In dit artikel geven wij een eenvoudig overzicht van verschillende geuren in de auto.

Iedereen heeft wel eens een rare geur in de auto. Vertrouw je de geur niet? Of komt de geur niet overeen met ons overzicht? Onderneem dan altijd actie en bel de hulpdienst of ga zo snel mogelijk langs bij jouw garage.


Stroop

Het klinkt gek maar ruik je een stroperige geur in je auto? Dit kan komen door een lek in het koel- of verwarmingssysteem. Rij daarom eerst even langs de garage voor een check.


Brandstof

Wanneer de auto zich vult met een diesel of benzine lucht, kan een brandstoflek de oorzaak zijn. Dit is brandgevaarlijk en daarom is het belangrijk direct in actie te komen. Zet je auto langs de kant en bel de pechhulpdienst.


Brand

Het kan voorkomen dat je een brandgeur in je auto hebt. Raak niet meteen in paniek want het kan ook de auto voor je zijn of een geur in de omgeving. Mocht de geur blijven hangen, zet dan de auto op een veilige manier aan de kant. Wellicht heb je een stuk gereden met de handrem erop of zijn je remblokken oververhit. Bel in ieder geval altijd de pechhulpdienst voor de zekerheid.


Gas

Een doordringende gaslucht in je auto kan het gevolg zijn van een gaslek. Het aanzetten van de ventilatie of airconditioning versterkt meestal de geur. Belangrijk is dat je in dit geval meteen actie onderneemd.


Muffe aircolucht

Iedereen kent wel een muffe aircolucht in de auto. Het is een teken van een vervuilde airco door bacteriën en schimmels. Dit is geen direct gevaar maar het kan wel schadelijk zijn voor je gezondheid. Laat daarom je airco jaarlijks nakijken.

Mocht je deze muffe geur al in je auto hebben, ga dan niet aan de gang met luchtverfrisser maar laat de airco professioneel reinigen. Een tip om de kans op een muffe geur te verkleinen: zet de airco vast een paar minuten uit voordat je de motor uitzet. Hierdoor heeft de airco meer tijd om op te drogen en verkleint de kans op bacteriën en schimmels.


Voor reparatie van autoschade ben je bij Regio Autoschade aan het goede adres. Met een team vol professionals, staan wij altijd voor je klaar. Heb je vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.