Hoe overleef je de files op weg naar de wintersportbestemming?
Geplaatst op 19 december 2018

Hoe overleef je de files op weg naar de wintersportbestemming?

Er vertrekken deze week weer vele mensen richting de sneeuw. Zoals elk jaar waarschuwt de ANWB weer voor lange files in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. De enige optie lijkt om de files maar geduldig te ondergaan. Om het leed toch wat te verzachten geven we je vijf tips om de files door te komen.

 

1.      Bereid je goed voor

Zorg dat je goed voorbereid op weg gaat. Zorg voor genoeg warme dekens, eten en drinken in de auto en controleer of de verplichte zaken in je auto aanwezig zijn. Denk hierbij aan veiligheidshesjes, een gevarendriehoek, een EHBO-set een reservewiel en meer.  In sommige landen zijn winterbanden ook een verplichting en daarnaast is het belangrijk om de sneeuwkettingen klaar te hebben liggen voor wanneer deze nodig zijn.

 

2.      Rust

Snel rijden en geen pauze nemen lijkt soms verleidelijk omdat de bestemming snel wordt bereikt maar waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Neem veel rust, strek je benen en overnacht indien nodig in een leuk hotel op de route. Het is inmiddels vakantie.

 

3.      Spelletjes

Iedere ouder zal de volgende zin herkennen; Papa, mama, zijn we er al bijna? Lang in een auto zitten is voor de kinderen en voor jezelf geen pretje, daarom hebben we hier een aantal leuke spelletjes om te spelen in de auto:

  • Raad het land van herkomst van de auto d.m.v. de nummerplaat
  • Woordenslang: Kies een categorie en een woord, de laatste letter van het woord moet de eerste letter van het nieuwe woord zijn.
  • Wie ben ik? Neem een persoon in gedachte en laat de ander raden wie je bent, let op! Je mag alleen met ja en nee antwoorden.
  • Ik ga op reis en neem mee: Een sjaal, de volgende speler noemt de sjaal en nog een item. Deze lijst wordt steeds langer en moeilijker te onthouden.

 

4.      Stemming

Om in de mood te komen voor de vakantie: Zet een afspeellijst op met de bekendste Aprés Ski liedjes. Lekker meezingen in de auto en de tijd vliegt voorbij.

 

5.      Eten

Van snoep en andere zoete snacks kun je snel misselijk worden wanneer je in de bergen rijdt (ook op gewone wegen uiteraard). Ook zorgt suiker voor een flinke energie boost en daar zit je natuurlijk niet op te wachten in de auto. Zorg dat je fruit, water en bijvoorbeeld hartige snacks bij je hebt zoals kaas, olijven of chips.

Regio Autoschade wenst je veel succes met de reis naar je bestemming en veel plezier op wintersport.