Top 5 meest voorkomende autoschades
Geplaatst op 25 februari 2019

Het liefst hebben we natuurlijk geen schade aan onze auto. Toch overkomt het iedereen wel eens en is het, helaas, niet altijd te voorkomen. Welk soort autoschade komt bij u het vaakst voor? In het onderstaande artikel een top 5 van de meest voorkomende autoschades in Nederland.


1. Bumperschade

De meest voorkomende autoschade is bumperschade. Bijna de helft van alle automobilisten in Nederland heeft wel eens autoschade aan de bumper gehad. Opmerkelijk is dat bumperschade het meest voorkomt aan de rechterkant van de bumper. Hoe dat komt? Veel mensen parkeren file aan de rechterkant van de straat.

 

2. Kras- of lakschade

Dagelijks zijn wij bezig met kras- of lakschade. Het vervelende aan kras- of lakschade is dat bij eigenlijk elke schade hier sprake van is. Of er nou een hevige storm is geweest of u heeft een ongeluk gehad, er is altijd lakschade. Daarom staat kras- of lakschade ook op nummer twee.

 

3. Ruitschade

We kennen het allemaal wel en komt regelmatig voor: steenslag of ruitschade. Een klein steentje is al genoeg voor schade aan uw ruit. Daarnaast kan er zomaar een scheurtje in uw ruit zitten, vaak begint deze schade met een sterretje. Het is belangrijk om dit snel te laten herstellen. Door wisselende temperaturen kan de schade snel erger worden.

 

4. Deukschade

Heeft u wel eens de deur net te snel open gedaan? Of met uw achterbumper een paaltje geraakt? Dan hebben we het over deukschade. Deukschade komt vaak voor, voornamelijk in portieren en achterbumpers. Het voordeel hiervan is dat deze schade gemakkelijk en snel te verhelpen zijn.

 

5. Parkeerschade

We sluiten onze top 5 af met parkeerschade. Vooruit parkeren, achteruit parkeren, het blijft een ding. Kijk daarom goed waar u uw auto parkeert en zoek desnoods een andere plek om uw auto te parkeren.

 

Bron: https://www.deautoschadeherstellers.nl/