Vrouwen een gevaar op de weg? Of zijn het toch de mannen?
Geplaatst op 15 februari 2019

Een eeuwige discussie; wie zijn het grootste gevaar op de weg? Volgens vele mannen is het duidelijk, vrouwen achter het stuur zijn gevaarlijker. Vrouwen zijn het hier echter niet mee eens en vinden dat mannen vaak asocialer en roekeloos rijden. Om een einde te maken aan deze discussie hieronder een artikel over vrouwen en mannen achter het stuur.


Verkeersruzie

Het zal geen verrassing zijn: mannen hebben vaker ruzie in het verkeer dan vrouwen. Ongeveer een derde van de mannelijke chauffeurs geeft toe wel eens een opgestoken middelvinger of krachtterm gericht naar een andere weggebruiker. Toch zijn de dames ook geen lieverdjes want 16 procent van hen heeft ook wel eens verkeersruzie. Verkeersruzies kunnen onverwachte en gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaken op de weg. Ze brengen hier niet alleen hun zelf mee in gevaar maar ook de veiligheid van andere weggebruikers. Cijfers komen uit het onderzoek van Autoverzekering.nl. 


Ongelukken

Mannen veroorzaken meer ongelukken dan vrouwen, blijkt keer op keer uit cijfers van verzekeraars en overheidsinstanties. Rijden mannen dus veel slechter? Niet perse want vrouwen rijden ook minder vaak. Ongeveer 35 tot 40 procent van de autobestuurder is een vrouw. Ongevallen die vrouwen veroorzaken zijn vaak minder ernstig dan die van de mannen. Dit komt simpelweg doordat mannen asocialer en roekelozer rijden.

Mannen maken vaak en maar al te graag grappen over vrouwen achter het stuur. Toch blijken de mannen gevaarlijker te zijn op de weg. De feiten liegen er niet om en het zijn de mannen die de meeste ongelukken veroorzaken. Ook veroorzaken vrouwen ongelukken die minder ernstig zijn. Betekent dit dan het einde aan de discussie wie het grootste gevaar is op de weg?


Bronnen: https://www.metronieuws.nl/ en https://www.quest.nl/