Wat te doen bij autoschade?
Geplaatst op 8 februari 2019

Wat te doen bij autoschade?

Autoschade is natuurlijk nooit fijn en komt nooit gelegen. Maar wat moet u doen als u toch autoschade oploopt? Bekijk hieronder een handig overzicht van wat u het beste kunt doen in geval van schade aan uw auto.
 

Stap 1: Het schadeformulier

Bij flinke schade dient u de politie en eventueel een ambulance te bellen. Maak wanneer mogelijk foto’s van de schade en de plaats van de schadevoertuigen. Let hierbij wel op uw eigen veiligheid. Bij beperkte schade en wanneer de partijen het samen eens zijn over de schade en de schuld, hoeft de politie niet ingeschakeld te worden. Zorg ervoor dat het schadeformulier door beide partijen juist is ingevuld en ondertekend.

Stap 2: Getuigen

Hebben omstanders het ongeluk zien gebeuren? Informeer wanneer mogelijk naar de naam en het adres van de getuige of noteer het kenteken van de auto. Informeer wanneer mogelijk naar de naam en het adres of noteer het kenteken van de auto. Wanneer de twee partijen van het ongeluk een ander beeld hebben van het ongeluk, kunnen getuigen worden ingeschakeld om te bepalen wie er aansprakelijk is.   

Stap 3: Uw voertuig

Is de schade zo erg dat u niet meer verder kunt rijden? Dan zal er een sleepdienst moeten worden ingeschakeld. Op de groene kaart van uw auto staan vrijwel altijd de contactgegevens van uw verzekering of de alarmcentrale van uw verzekering. Zij zullen ervoor zorgen dat uw auto wordt weggehaald. De kosten hiervan zullen in rekening worden gebracht bij de alarmcentrale en zij zorgen ervoor dat de kosten worden gedeclareerd bij uw verzekeraar.

Stap 4: Verzekering

Hoe bent u verzekerd tegen autoschade? Indien u casco-verzekerd bent dan meld u de schade bij uw eigen verzekeraar. Bent u niet casco verzekerd maar is de tegenpartij schuldig? Meld de schade dan bij de verzekeraar van de tegenpartij of sluit dit kort met uw contactpersoon bij uw eigen verzekeraar.

Stap 5: Neem contact op met Regio Autoschade B.V.

Uw auto moet natuurlijk gerepareerd worden. Neem contact op met Regio Autoschade B.V. en wij regelen het een en ander met de verzekeringsmaatschappij. Wij laten een schade-expert komen, die de schade zal opnemen en wij handelen ook de verrekening van het schadebedrag met de verzekering voor u af.